lauantai 15. toukokuuta 2010

Pikakierros Seppälänkankaalla

12. helmikuuta: Reilu vartti ennen sulkemisaikaa

Seppälänkangas on kävelymatkan päässä Jyväskylän keskustasta ja kyseinen kävelymatka kestää vauhdista riippuen noin 35-40 min. Helteisellä säällä kannattaa varata juomista mukaan. Jos omistat pyörän, käytä sitä ennemmin. Vielä jokin aika sitten pystyit levähtämään suunnilleen puolivälissä matkaa Lohikosken kirjastolla, jota nyt ollaan muuttamassa toisaalle, sinne missä Lohikoski oikeasti sijaitsee. Kesän aika kirjastolla tullaan kuitenkin järjestämään massiivinen poistomyynti, jossa kirjaston pyrkimyksenä on myydä noin puolet (!) kirjoistaan.

Seppälänkankaan kirpputorimarket on laaja halli, joka koostuu nykyisin kahdesta osasta - uudesta ja vanhasta puolesta. Nämä kaksi puolta jakavat hallin suunnilleen kahtia. Asioidessaan siellä tulevat mieleen kokemukset Citymarketeista ja Prismoista, joissa elintarvikkeiden hankinta edellyttää liikunnallista suoritusta pitkien etäisyyksien takia.

Nonni, oli helteinen päivä ja matkassa kesti kauemmin kuin normaalisti. Jouduin siis lähes juoksemaan läpi ison hallin. Etuna joutuisassa kiertelyssä on, että täytyy tehdä nopea yleiskatsanto menemättä liikaa yksityiskohtiin. Jos ei ensisilmäyksellä näe mitään kiinnostaa, matka jatkuu. Katsomalla puolittain kiinnostavasta pöydästä yhden tai kahden esineen hinnan, näet suurinpiirtein onko hintataso kohtuullinen vai luuleeko myyjä itsestään ja tavaroistaan liikoja.

Yksittäisten esineiden havainnointi tosin kärsii, mutta samalla vatvominen ja turha harkitseminen jäävät pois. Useinkin yhdessä, kahdessa tai muutamassa pöydässä sijaitsevat kuitenkin kaikki tavarat, joiden vuoksi tulit paikalle. Tässä tapauksessa kirpputorin sadoista pöydistä, nämä tavarat löytyivät neljästä.



Kilpakumppanin blogi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti